0652722 Termodinamik dersi YTÜ'nün en zor dersi olarak bilinir ayrıca en temel dersidir de. İkinci sınıfın sonunda Genel, Isı ve Enerji dalını seçecek olan makine mühendisliği öğrencileri için birçok dersin temelini oluşturur. Altta bu ders için sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz konuları maddeler halinde sıraladık.

0652722 Termodinamik

-0652722 Termodinamik dersinde en önemli nokta tabloları iyi kullanmanızdır, tablo kullanmayı ve tablodakileri nasıl kullanıcığını öğrenmek sizi bu dersten geçirir, fakat böylesine önemli bir dersi sadece geçmek için değil öğrenmek için alın.

Devamını Oku …

YTÜ Akışkanlar Mekaniği

Daha Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği denmeden Sabiha Yıldız'dan alınmasının çok iyi olacağını duyduğum 0652712 Akışkanlar Mekaniği 1 dersi öyle beklenildiği gibi zor değildir, aslında eskiden zordu fakat yeni dönemde kolaylaştı.
Devamını Oku …

İTÜ'nün seçmeli derslerinden olan ALM101 Almanca 1 dersi sıfır almanca bilgisi olanlar için birebir. Derste çok detay bilgiye girilmiyor fakat adınızı soyadınızı memleketinizi yaşınızı anlatabiliyorsunuz.

ALM101 Almanca İTÜ

Dersle ilgilenirseniz biraz daha ileriye gitmeniz mümkün. Fakat bu dersteki asıl amaç sizi ALM102 Almanca 2'yi hazırlamaktır. Burada da akkusativ dativ gibi ismin -i hali -e hali durumlarına odaklaşıp daha gelişmiş cümleler kurmanız sağlanıyor. ALM201 ve ALM202'de serinin devamı.
Devamını Oku …

MAL201 Malzeme Bilimi dersi İTÜ Makine Mühendisliği öğrencilerinin makine mühendisliğinin sözel kısımla tanışıp ezber yapmaya başladıkları ders olarak bilinir. Sözel kısmının yanında sayısal kısmı da dersin bütünlüğünde önemli rol oynar. Malzemelerin akma, kopma mukavemeti gibi tanımlarla başlayıp cotrell atmosferiyle devam eden daha önce sıcaklığın malzemeler üzerinde etkisinin yoğunlaştığı bir ders akışı vardır.

Notlandırma dahilinde ödevi, kısa sınavı, iki vizesi ve bir finali bulunur. Bir sonraki dönem tanışılacak olan MAK214E Engineering Materials dersinin temeli olarak adlandırılır. Birçok öğrenci ise güz dönemindeki MAL201 Malzeme Bilimi'nin ingilizcesi olarak görürler bahar dönemindeki MAK214E Engineering Materials  dersini. Bir de bu ders ayrıca 3.sınıf güz dönemi derslerinden MAK351 İmal Usülleri'yle ilişkilidir.
Devamını Oku …

İTÜ Makine Mühendisliği Dal Seçimi
İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, makine mühendisliğini kendi içerisinde ayırır. İTÜ bunu üçüncü sınıfın sonunda yaparken YTÜ ikinci sınıfın sonunda yapar. İlk olarak İTÜ Makine Mühendisliği'yle başlayalım.

İstanbul Teknik Üniversitesi kol seçimini 110 krediyi tamamlayan tüm makine mühendisi adaylarına uygular. Eğer kol seçimini siz zamanında yapmazsanız öğrenci işleri sizi en az seçilen kola atar ki bu genelde sistem dinamiği ve kontrol bölümüdür. 110 kredi 109,5 krediye düşemez. Önceki senelerde buna tölerans gösteriyorlardı fakat bu sene kol seçimi için kesin şart 110 kredi olarak belirlendi ve 109,5 krediyle derslerini alamayan çok öğrenci oldu.
Devamını Oku …

Makine Elemanları Dersi İTÜ

Makine Elemanları 1 dersi İTÜ Makine Mühendisliği’nde önemli derslerden olup 4 kredidir. Haftada 3 saat eğitim verilir. Normal dönemde; Vedat Temiz, Zeynep Parlar, İbrahim Mehmet Palabıyık gibi öğretim görevlileri dersi açar, ters dönemdeyse ki öğrenciler tarafından ters dönemde Makine Elemanları 1 ve 2’yi almak tercih edilir, Hikmet Kocabaş ve Cemal Baykara dersi açar. Fırsatınız varsa Makine Elemanları 1 ve 2 derslerini ters dönemde almaya çalışın sizde. Zira Hikmet Kocabaş ve Cemal Baykara öğrencisine karşı çok anlayış gösteren, nazik ve öğrencisini anlayan öğretim görevlileridir.

Makine Elemanları 1 Dersi Nasıl İşlenir ve Kısa Sınav-Vize-Final’de Ne Çıkar?

Ders; mukavemet dersinden yorulma denklemlerinin hatırlanmasıyla başlar. Dersin anlatımından önce ders programını kısaca vereyim:
Devamını Oku …

ÜDS KPDS Sınavı

İTÜ'nün son dönemlerde Proficiency Dil Yeterlilik Sınavı'nın zorluğunu artırması nedeniyle birçok kişi Proficiency Kursları'nın yanında alternatif sınavlar aramaya başladı. Ayrıca İTÜ Proficiency zorluğuyla beraber; restatement, reading, essay, listening gibi sınav içi çeşitliliğinden dolayı diğer sınavlardan ayrı bir özel durumu sahip. Bu yüzden öğrenciler ÜDS (Üniversiteler Arası Dil Sınavı), KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı), IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi) ve hatta TOEFL (Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi) sınavını bile denemeye başladı.
Devamını Oku …

İTÜ Proficiency Listening Soruları
İTÜ Proficiency Dil Yeterlilik Sınavı'na girenlerin en çok merak ettiği konulardan olan İTÜ Proficiency Listening bölümünde size bir parça iki defa dinlettiriliyor. Yaklaşık beş dakikadan oluşan parçayı okurken dinlediklerinizi yazmak için note taking dedikleri parçadaki başlıkların yer aldığı bir kağıt veriliyor size. Bu kağıtlarda ayrıca iki de resim bulunuyor konuyla ilgili hiç bilgisi olmayanların az çok gözünde durumu canlandırması için.

Parça, telaffuzu çok da kötü olmayan ama müthiş derecede de iyi olmayan biri tarafından okunuyor. Teknik üniversite olduğu için konu genellikle teknoloji odaklı çıkıyor. Mesela son iki proficiency de çıkan konular; 'gözlüğün icadı ve gelişimi' ile 'yeşil çatılar'. İki konuda da ortak noktalar icadın tarihlerinin ya da icatlardaki önemli gelişmelerin tarihleri. Yalnız şuna iyi dikkat etmelisiniz mesela yeşil çatılar 1960'larda başlandı ve ardından 50 yıldır gelişimi devam etmekte dendi. Şıklarda da bulunuşu sordu.




Hem 50s hem de 60s diye iki şık var bu gibi sorularda hemen cevabı işaretlemeyin notlarınızı kontrol ederek en az üç defa soruyu okuyun. İTÜ Proficiency Listening'de her zaman dikkat etmeniz gereken en önemli konu ben cevabı biliyorum hemen işaretleyeyim demek yerine soruyu okuduktan sonra notlarınıza göz gezdirmeniz. Tüm listening parçalarında ortak bir diğer nokta son yorumlar kısmı. Parça okunduktan sonra yorum yapılır yine okuyucu tarafından. Burada önemli olan özneyi yakalamak. Bazen kendinden bahseder bazen gelecekten bazen de tecrübelerden.
Devamını Oku …

İTÜ YTÜ Yükseklisans
Çevremde çok sık karşılaşır olduğum sorulardan olan "çalışırken yükseklisans yapmak" hakkında bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle İstanbul Teknik Üniversitesi'yle başlayacağım. Yükseklisans yaparken çalışmaya karşı olan büyük bir çoğunluğun olduğu üniversitede iş ve yükseklisansı birarada götürmeniz mümkün. Yükseklisansta lisanstan daha sıkı bir eğitimle sizi karşılayacak İTÜ. Ödevler, projeler daha az ders olmasına rağmen daha çok meşgul edecek sizi. Yoklama hemen hemen her derste zorunlu olduğu için işe gidip dersten kaytarmak gibi bir durum söz konusu değil. Bu yüzden eğitimi bir güne kadar indirmek zorunda kalacaksınız.

Birçok öğrenci öğretim görevlisinin öğrenciye; 'Çalışma, çalışırken yükseklisans yapılmaz.' sözlerine anlam verememektedir. İTÜ yükseklisans mülakatlarında bile çalışıyor musun sorusu sorulur ve öğrenci çalışıyor olmasına rağmen çalışmıyorum der. Bir öğrencinin çalışırken yükseklisans yapması bence onur duyulması bir davranıştır.
Devamını Oku …

Kategoriler: , ,